Політреклама=сміття

Що менше часу залишається до виборів, тим активнішими/настирливішими стають політичні агітатори. Політики нахабно вдираються у моє життя з усіх сторін, не питаючи дозволу.
Окрім того, що вчора додому принесли газету-додаток про передвиборчу програму Михайлішина, по телевізору реклама, реклама і знову реклама, інтернет стрічки новин сповнені політичних заголовків...
Думаю собі, а втечу трохи з дому… виходжу, а на всіх білбордах Михайлішин, опукаю очі, а тут Ткачук. Тобто: «Чого Ткачук?». Одразу виникає інше питання: «А чому, не Ткачук?». У тролейбусі теж говорять про вибори. Кондуктор жаліється знайомій, що на всі ці білборди з в.о. мера у них гроші забрали.
Виходжу, а на Соборній співає Попович у підтримку «Зеленій планеті». Цікаво, що «зелені» не гребували друкованими агітрекламками, флаєрами і журналами, а Попович зі сцени додавав масла у вогонь питаючи: «Ну що, партія „Зелена планета“ все добре робить?». Ну, звісно, хіба «зелені» мають перейматися вирубкою дерев?
Спускаюся до площі Філамонії, а там людей — тьма і стільки ж білих прапорів з якимись написами про економіку… Думаю, більшість людей, які прийшли, всеодно чекали Шевченка. Він спізнився на хвилин сорок.
— Їхав з Хотина, там теж агітував і автографи роздавав, — говорить один старшого віку чоловік іншому.
Захищає.
Йду додому й думаю: як втекти від цього тиску на місяць? І ще одне — як потім жити з тим, що випаде?

48 коментарів

Юлія Червенюк
Справді, від цих кандидатів нікуди дітися… Михайлішин чатує на кожному кроці, і решта гоп-компанії теж не відстає…
Максим Козменко
Всі ті їхні ґазетки, флаєрки, календарики, прапорці викидаються якщо не одразу, то через 10 метрів від ятки, з якої роздавали все це, до сміттєвої урни. Тому точно визначено, що така політреклама — сміття!
Юлія Червенюк
я й взагалі не беру, нащо мені воно? Ніхто не буде виконувати того, що написано, навіть якщо програма ідеальна, але таких нема!
Максим Козменко
Я беру лиш з поваги до людей, що підробляють так на щось собі для життя.
Святослав Вишинський
Поваги до їхньої нерозбірливості? Чи не виказує це відсутність водночас більшої поваги до них як до вільних людей?
Наташа Борісова
всі ми залежимо від грошей, у тій чи іншій мірі…
Максим Козменко
Та так, це те саме, що давати милостиню всім жебракам через співчуття й повагу до них як просто до людини… Цим же не я подаю, а «партія»… Зрештою про їхню нерозбірливість та грошову залежність я не думаю.
Наташа Борісова
У будь-якому випадку — це їх робота, незважаючи на те, чи поділяють вони ідеологію кандидата на якого вони працюють.
Святослав Вишинський
Тут уже, відповідно, «банальність зла» (Ганна Арендт).
Юлія Червенюк
Погоджуся з тезою про нерозбірливість… Одна справа, якщо сидять там в будках і справді підтримують ту політичну силу(свідомо), а не просто так, аби гроші заплатили...(хоча всяке буває)
Максим Козменко
Навіть ті, що за ідею, отримують гроші… Сам колись так отримував і був тоді радий, що погляди можуть приносити й матеріальну користь)
Наташа Борісова
На саму ідею не проживеш.
Юлія Червенюк
це ж класно якраз, коли так!
Олег Герман
В додаток до посту: Заходжу на блог «Вкурсі.ком, і тут політикують, переливають з пустого в порожнє, бо робити нема що… Може, варто було б припинити ці безглузді балачки, які не доводять ні до чого доброго, крім того, як провокують непотрібні дискусії?!
Святослав Вишинський
На Вашу думку, втеча в мистецтво — вихід?
Олег Герман
Чому одразу «втеча»?
Святослав Вишинський
А чим є ігнорування реальної ситуації навколо чи заклик до її ігнорування?
Юлія Червенюк
А от ігнорувати не варто!
Олег Герман
На Ваше питання відповіла Юлія Червенюк) Ніхто в мистецтво не тікає… Ми займаємось тим, чим подобається, а коментування нинішньої політики — справді непотрібна справа, бо ніяким чином нічого не змінить…
Юлія Червенюк
За мистецтво я відповіла, але от не погоджуюся, що ніхто нічого не змінить!!! Це вже якась масова психологія...«ніхто нічого», та з такими темпами й справді змін не буде. Ми й змінимо!
Олег Герман
Агітація, благодійні концерти, передвиборчі програми, публічні дебати, обіцянки, дискусії на просторах інтернету і поза його межами — все це велика, просто грандіозна, купа лайна!!! Ми вже всі це проходили! Ми пам«ятаємо „Майдан“ і все, що з ним пов»язано… Якщо Ви зможете щось змінити — подавайте кандидатуру! Я перший піду голосувати…
Юлія Червенюк
Що ж це мило з Вашого боку, та я в політику не хочу!:)
Олег Герман
Отож!!! То для чого мене звинувачувати у політичній інтактності? Та ніхто тут із вас присутніх пальцем об палець не вдарить, щоб щось змінити! Тільки те й вмієте, що коментувати пости ( ну і писати їх, звісно))
Олег Герман
Звісно, хибна… На рахунок того, що тут присутні вміють писати))
Юлія Червенюк
Краще говорити про себе і не узагальнювати! У блозі пишуть те, що вважають за потрібне, тому не гарно так казати!
Олег Герман
У нас немає достатнього підгрунтя для змін. Усе, що говориться — порожні балачки… На мою думку, найкращою є вичікувальна стратегія на даний момент…

P.S. Проти написаного Вами, Юлія, я не маю нічого проти…
Святослав Вишинський
Якщо Ви разом з іншими не змогли втримати завоювання Майдану 2004 р., то як громадянин організуєте контр-атаку для взяття нового плацдарму або повернення втраченого. В іншому випадку це називається російським словом «пораженство», що принципової людини недостойно. В цьому контексті особливо оригінально поступатись дорогою жінці і пропонувати їй вирішувати — Ваше майбутнє.
Святослав Вишинський
Поінформованість і громадська думка в політиці дещо важать. Відмова від них за принципом «нічого не змінить» — частина технології, спрямованої аполітизацію суспільства. Інша справа, що далі розмов не йде саме суспільство, не виражаючи навіть готовності до дії. Але це в тому числі Ваш закид до самого себе.
Юлія Червенюк
Виходить співзвучно, але треба бути в курсі наших політичних баталій, щоб не скаржитися, що нас ошукали…
Олег Герман
Я теж колись був активістом, а потім зрозумів, та ні, осяйнуло: порядок буде тоді, коли кожен виконуватиме свою роботу!!!
Святослав Вишинський
Саме тому Ви нічого не зрозуміли в політиці. Політична свідомість — це тоді, коли маси в критичний момент здатні залишити роботу і вийти на вулицю. За політичної нестабільності сумлінна робота в механізмі системи — злочинна, і зараз Ви виступаєте апологетом штрайкбрехерства, усвідомлюючи, що сама суть системи несправедлива. Влада зацікавлена в тому, щоби status quo не порушувався, і заради цього розширює власну легальність, одночасно обмежуючи свободу мас. Тому — вичікуйте. Доки останні ресурси, включаючи Вас самих, не будуть приватизовані в придачу до тих, які у Вас, як у громадянина, вже відібрали.
Олег Герман
Які гарні слова!!! Ви, Святославе, майстер слова, якого я вже визнав, тільки прикро, якщо це лише слова…
Олег Герман
І ще одне: робота лікаря ніколи не була злочинною в жодній системі!!!
Святослав Вишинський
І в цьому не зарікайтесь. Особливо в країні, де ще два десятиліття тому саджали на примусове психіатричне лікування або допомагали не одужати зовсім. Не тільки психічно.
Олег Герман
Особисто я до того причетним не був))
Юлія Червенюк
Та я гадаю, що після виборів ці масові політичні дискусії трохи вщухнуть… А досі, народ таким чином обурюється)
Юлія Червенюк
Не можна сказати, що в мистецтво втікають)) Зараз така політимка просто, а мистецтво буде завше!
Наташа Борісова
Вас, Олеже, бачу теж затягнуло у «Вкурсівське» переливання…
Олег Герман
Не бачу в цьому нічого поганого, навпаки… Істина народжується у суперечці!)
Наташа Борісова
вражає суперечливість ваших висловлювань)
Олег Герман
Отакої… Я був послідовним, може десь не вдалося чітко висловити своє відношення до даної проблеми, то й не дивно, враховуючи пізній час доби)) Якщо хочете, завтра висловлюся окремим постом, а поки що, будьте ласкаві, вкажіть, в чому саме моя суперечливість!))
Наташа Борісова
«Може, варто було б припинити ці безглузді балачки, які не доводять ні до чого доброго, крім того, як провокують непотрібні дискусії?!» Нічого не маю проти вираження думок у довільній формі. Але писати про «пусті балачки», а потім долучатись до них, на мою думку, суперечливо. Ви ж нічого не змінили своїми висловлюваннями, як і ніхто з дискутуючих, і я у тому ж числі. Але визнання наявності проблеми — важливий крок до її вирішення. Тому в будь-якій дискусії є свій сенс.
Олег Герман
Пробачте, та ми говоримо на різні теми… Я говорив про недоцільність балачок про вибори, але потім дискусія пішла в дещо іншому руслі, де мені довелося «відбиватися» від закидів про мою несформовану політичну свідомість))
Лія Ілатів
Думаю, що маю право писати все що мені заманеться у своєму блозі: й обурюватися, й провокувати, й передивати з пустого в порожнє (як ви самі висловилися).
І… дякую за дискусію! ;)
коментар було видалено
Олег Герман
Усім щиро дякую за дискусію!)))
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте